Nieuws

Het laatste nieuws

Maandag 23 oktober 2023 – de dag waarop we het Symposium hadden georganiseerd om samen met Surinaamse collega’s te vieren dat SNF 10 jaar actief is in Suriname voor bij- en nascholingen in de gezondheidszorg.

Het was inspirerend en leerrijk. Carl Breeveld had de plenaire lezing over Ethiek in de Zorg. Hij nam de deelnemers goed mee tijdens de lezing en liet iedereen actief meedenken over het thema ethiek en hoe dat belangrijk is in de dagelijkse praktijk van ons werk met patiënten/zorgvragers.

Carl Breeveld vroeg en kreeg een hartelijk applaus voor alle zorgverleners die in Suriname blijven en zich inzetten voor de Surinaamse zorg en samenleving.

Na de lezing was het Feedbacktheater o.l.v. Jaco van der Worp. Wilfred was ‘de Nederlandse stagiair’ die ‘patiënte Dulsi’ moest verzorgen. Zuster Barbara was zijn ‘begeleider’. Het leverde hilarische en leerzame situaties op waarbij de zaal uitgenodigd werd om mee te denken hoe het anders zou kunnen.

Na de lezingen was er pauze met eten (we zijn in Suriname toch ). Daarna volgde iedereen 2 workshops. De keus was uit:

  1. Acute Zorg door Wilfred Oudenaarden
  2. Stomazorg door Nelleke van de Vliert
  3. Leren en Ontwikkelen door Jaco van der Worp
  4. Reanimatietraining door Mirjam van Asperen
  5. Intervisie door Riëtte Oudenaarden

Marjan van Butselaar, Marley Oskam en Rosanna Oudenaarden zorgden voor de ondersteuning.

We spreken onze dank en waardering uit voor alle trainers en deelnemers (sommigen waren zelfs na een dag hard werken nog naar het Symposium gekomen )

GRAN TANGI dat jullie allemaal het lustrumsymposium-feest met ons mee gevierd hebben!

X